Menu

Kunstroute

Vier prachtige fietsroutes en een autoroute langs openbare kunstwerken in de 26 kernen van West Betuwe.

Een prachtige activiteit in deze Coronatijd.
Coronaproef langs 47 openbare kunstwerken in de 26 kernen van de Gemeente West Betuwe.
Gelderland levert je mooie streken, kom in de Betuwe proeven!
Er is een routeboekje ontwikkeld met beschrijvingen van alle openbare kunstwerken in de 26 kernen (24 dorpjes en 2 stadjes) van de Gemeente West Betuwe. Uiteraard kan men de route zelf samenstellen, maar wij hebben hierbij ook alvast 4 fietsroutes en een autoroute gemaakt.
Prachtige tocht langs De Waal en de Linge dorpjes.
Graag zouden wij zien dat u hieraan aandacht besteedt in een van uw media kanalen.
Routeboekjes incl routes zijn te koop voor 10,00 en wanneer het opgestuurd moet worden komt hier 5,00 bij.
Info en te bestellen via info@skcwb.nl

Kunstroutes in West Betuwe!


Veilig kunst bekijken en natuur beleven in Gemeente West Betuwe Fiets- en Autoroute langs 47 openbare kunstwerken Gelderland levert je mooie streken: de Betuwe, fruittuin van Nederland

Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe (sKCWB) presenteert deze zomer een kunstroute, die juist nu extra geschikt is in coronatijd. Al fietsend, wandelend of met de auto kom je in de 26 dorpen en stadjes, bijna toevallig, midden in de natuur, de meest uiteenlopende kunstwerken tegen, zoals daar bijvoorbeeld zijn in Herwijnen “de steenkruier” van Joep Faddegon of “samenstroom” van de hand van Leo Hutjens in Geldermalsen, of “Il dottore” van Eric Claus in Beesd.

 

De route en bijbehorende boekje is door wethouder Rutger van Stappershoef geopend in Haaften, bij het beeld “beschermvrouwe” van Maria van Riel.

 

Je kunt de route willekeurig in een van de dorpen van de Gemeente West Betuwe aanvangen. Bij erg groot enthousiasme kunt u overnachten in een van de vele bed en breakfast locaties of op de diverse campings.

 

Bij de route door de 26 kernen van West Betuwe, langs 47 openbare kunstwerken, hebben wij zelf vijf routes gemaakt, vier fietsroutes van 23 t/m 43 km en een autoroute van 120 km. Samen met het routeboekje kunt u deze routes gaan maken. Mocht u zelf uw route willen samenstellen, dan is dat uiteraard ook mogelijk aan de hand van het routeboekje.

Het routeboekje met een korte beschrijving van de kunstwerken en foto’s ervan zal op verschillende locaties te koop worden aangeboden voor € 5,00. Het routeboekje incl. de vijf routes wordt verkocht voor € 10,00. U kunt de boekjes en routes ook bestellen via de website van de Stichting: www.skcwb.nl of via email info@skcwb.nl

Op de website vindt u tevens een kort filmpje met een impressie van deze mooie route en wat u hier allemaal kunt tegenkomen.

West-Betuwe
Ons land, ons erfgoed

© sKCWB 2018. Dit manifest is een productie van: