Menu

Programma

sKCWB was nog niet opgericht of er waren al culturele programma's opgezet en uitgevoerd. Zie bijvoorbeeld de activiteiten tijdens de tweede Culturele Week Geldermalsen in 2018. Gezien de bezoekersaantallen, en het enthousiasme van politiek en middenstand, lijkt het ontwikkelde culturele aanbod aan een vraag te beantwoorden. Het is duidelijk dat er genoeg werk aan de winkel is.

IN CONCRETO

Op de volgende pagina staan de speerpunten van sKCWB in haar oprichtingsjaar, 2018.

Naarmate partnerschappen ontstaan en nieuwe kansen worden ge√Įdentificeerd, zal dit programma worden doorontwikkeld en uitgebreid.

GEREALISEERDE ACTIVITEITEN IN 2018

- 2e Culturele Week Geldermalsen
- Diverse culturele lezingen
- Seminar "Napoleon en zijn tijd"
- Film Camille Claudel met inleiding
- 1e Kerstweek Geldermalsen (2e week december) zaterdag 8 december tot en met vrijdag 14 december

GEREALISEERDE ACTIVITEITEN IN 2019

-3e Culturele week (3e week juni) met derde kunst en cultuurmarkt op het Marktplein te Geldermalsen

-Route en overzicht tentoonstelling met manifestaties rondom 100ste geboortedag van de Betuwse schilder Piet Mulder

-Lezingen aansluitend bij onze evenementen en activiteiten voor breed publiek

- Toeristische routes ontwikkelen langs cultureel- en agrarisch-erfgoed monumenten in West Betuwe in het kader van het project Wegwijs in de Betuwe:

- Grote en Kleine tentoonstellingsroute Piet Mulder

- Route langs gemeentelijke kunstwerken Programmaboekje 3e culturele zomerweek

  • 2e Kerstweek (2e week van december)

GEREALISEERDE ACTIVITEITEN IN 2020

- Toeristische routes ontwikkelen langs cultureel- en agrarisch-erfgoed monumenten in West Betuwe in het kader van het project Wegwijs in de Betuwe:

- Route 2 Langs de openbare kunstwerken in de 26 kernen van West Betuwe, met routeboekje en het plaatsen van drie bijbehorende borden. Hierbij is tevens een promotie filmpje ontwikkeld en zijn er drie fietsroutes en een auto route bij gemaakt.

- Route 3 Langs de vloedschuren in de 26 kernen van West Betuwe, met routeboekje en het plaatsen van 9 bijbehorende borden. Tevens is hierbij een scholen educatie programma gemaakt, met educatief filmpje, een lesprogramma en het boekje met achterliggende informatie en een stuk geschiedenis.

- Lezingen aansluitend bij onze evenementen en activiteiten voor breed publiek (o.a. aan NUT, Rotary)

- Presentatie het Boek van Gellicum van schrijver Paul van Mook. Stichting skcwb is uitgever van dit boek. Dat in een recordtijd totaal uitverkocht was. Een groot succes.

- Ondanks de coronatijd, kon weliswaar de culturele winterweek niet doorgaan, maar wel hebben wij de kerstballen wensboom in de Pluk geplaatst. Traditioneel werd de kerstverlichting ontstoken bij aanvang van de culturele winterweek. Ism De Pluk en Bibliotheek Rivierenland.

West-Betuwe
Ons land, ons erfgoed

© sKCWB 2018. Dit manifest is een productie van: