Concert in Centrumkerk Geldermalsen

20-06-2019

Donderdag 20 juni 2019 van 20.00 tot 22.00 uur door Stichting sKCWB in het kader van de Culturele zomerweek 2019

In het kader van de derde culturele zomerweek wordt ism met de PKN Centrumkerk te Geldermalsen een concert gehouden. De toegang is gratis. Er is weer een mooi programma samengesteld met professionals uit de regio. Een gevarieerd programma zal worden gepresenteerd waaraan onderstaande regionale artiesten hun medewerking verlenen in verschillende bezettingen.

Programma (definitief programma zal op de avond zelf uitgedeeld worden)

Ism de deelnemende artiesten zal een gevarieerd programma in elkaar worden gezet tussen 20.00 en 22.00 uur. Thema van deze avond is “american-latin”.

 • 20.00 uur: opening
 • 20.15 uur: Muzikale rondreis met afwisseling in solisten, dagorkest en anderen.
 • Tussen in zal er nog een korte pauze zijn en de afsluiting zal rond
 • 21.50 uur plaatsvinden.

In het kader van de kleine Piet Mulder tentoonstellingsroute, zullen deze avond ook werken van Piet Mulder te zien zijn in de centrumkerk en verder tijdens openingstijden en diensten in de kerk. Zie hiervoor voor meer informatie het programmaboekje en/of Piet Mulder kunstroute boekje of raadpleeg de website www.skcwb.nl

De volgende uit de regio afkomstige spelers zullen hun medewerking verlenen aan het derde concert in het kader van de culturele zomerweek 2019

Betuws Dagorkest, olv Bart van den Goorbergh

Dirigent

Bart van den Goorbergh is een veelzijdig musicus die altijd met energie en passie leiding geeft aan verschillende orkesten. Hij is klassiek geschoold aan het Conservatorium van Utrecht. In de jaren tachtig behaalde hij daar zijn Master-diploma Trompet en in de jaren negentig het Master-diploma Orkestdirectie. Met docenten als, Ben Zaal, Willem van der Vliet, Jurjen Hempel, Kenneth Montgomery, Charles De Wolff en Krijn Koetsveld bezit Bart een gedegen muzikale achtergrond.

Bart dirigeert vele orkesten en ensembles.

Betuws Dagorkest

Het Betuws Dagorkest is een orkest dat bestaat uit ongeveer 20 personen. Het leuke aan het orkest is dat er veel verschillende instrumenten worden bespeeld. Er zijn strijkers, blazers, een pianist en een slagwerker. Naast instrumentalisten heeft het orkest ook een jonge dame die heel mooi kan zingen.

Het repertoire bestaat ook uit allerlei stijlen muziek. Klassiek, maar bijvoorbeeld ook Zuid-Amerikaanse muziek, een ouderwets gezellig dansnummer en een paar prachtige  popnummers staan op het repertoire. Dirigent en oprichter van het orkest, Bart van den Goorbergh heeft als doelstelling dat de leden van het orkest allereerst veel plezier beleven aan het spelen. Kundig en enthousiast leer hij de spelers goed naar elkaar te luisteren om echt goed samen te spelen. Het is een orkest waar, van en met elkaar geleerd wordt. Als het nodig is  worden de partijen op het lijf geschreven voor

de spelers. Dus ook als je nog niet zo goed speelt is er plaats voor jou. Het orkest kan en mag nog groter worden. Niet te groot want dan is individuele aandacht niet meer mogelijk. Er wordt ook gekeken of de vrijdagmiddag nog wel het ideale moment is om te repeteren. Er zijn de afgelopen tijd een aantal leden nieuw mee gaan doen en dat is heel fijn. Het zou met name prachtig zijn als er nog meer violen en bijvoorbeeld een cellist ( of twee) bij zou komen. Dus, wie of wat je ook bent, als je samen muziek wil maken met leuke mensen laat je interesse dan blijken, je bent van harte welkom!

Betuws Dagorkest     Bvdgoorbergh@gmail.com 06 55544418

Zij spelen de volgende nummers:

Programma Betuws Dagorkest voor optreden 20 juni 2019 in Geldermalsen.

Nog niet in volgorde:

 • Tequila
 • Oye como va
 • Besame mucho
 • La cucuracha
 • Latin american album
 • La samba del reloj
 • Summertime

Alvipior Ensemble 20 jaar!

Op 27 februari 1999 vond de eerste repetitie van het Alvipior Ensemble plaats in de Emmaüskerk te Amersfoort. Wat begon als een projectmatig ensemble groeide uit tot een vaste combinatie met concerten in binnen- en buitenland. Waaronder meerdere keren in de Union Chapel in Londen waar een prachtig gerestaureerd Willis orgel staat. Doordat beide spelers meerdere instrumenten bespelen is een veelzijdige programmakeus mogelijk. Van concerten van J.S. Bach & licht klassiek tot musicals songs en oud-Hollandse liedjes. Ook bewerkingen van christelijke liederen en improvisaties staan regelmatig op het programma. Lessen kreeg het Alvipior Ensemble les van Sepp Grotenhuis tijdens het Orlando Festival in Kerkrade en van Prunella Pacey (altviooldocente Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). In 2004 werd ook de cd Klanken uit Rolduc opgenomen. Het ensemble begeleid regelmatig verschillende koren, speelt in kerkdiensten als begeleiding van de eredienst en muzikale intermezzo’s & organiseert muziekuren in verpleeg- en bejaardenhuizen. Ook is er een breed repertoire aan achtergrond muziek voor uw receptie of andere gelegenheid. De naam van het ensemble is samengevoegd uit de instrumenten die bespeeld worden: ALtviool  VIool PIano ORgel
Jaap en Tjitske zijn woonachtig in Culemborg waar Tjitske ook haar (alt)vioollessen geeft.

Tjitske Kwakkel-Homma (1980) kreeg haar eerste vioollessen aan de muziekschool Amersfoort van Ineke Bredenhorst en later van Marquerite de Waal. In 1997 kwam daar ook de altviool bij. Ze studeerde altviool bij Prunella Pacey op het conservatorium van Utrecht, waar ze haar Bachelor in 2003 cum laude behaalde. Tijdens de Master (VKM)-opleiding studeerde ze daarna enkele maanden bij Simon Rowland-Jones, aan de Royal College of Music in Londen. In juni 2005 behaalde Tjitske haar VKM-diploma met een 9 en onderscheiding aan de HKU te Utrecht in samenwerking met de Royal College Londen.  Zowel voor, tijdens als na har studie volgde Tjitske vele masterclasses van oa. Victor Libermann, Nobuko Imai & Menahem Pressler.
Tjitske is naast het lesgeven zeer actief als soliste bij koren en orkesten in binnen- en buitenland, remplaceert regelmatig bij verschillende orkesten en is koordirigente. Tjitske bespeeld een altviool gebouwd door Sebastien Seixas (Athene) uit 2003. Voor meer informatie over (alt)vioollessen en concerten: www.alvipior.wordpress.com

Jaap Kwakkel is organist sinds 1974. Hij kreeg zijn eerste lessen aan de muziekschool in Kampen van dhr. L. Neijmeijer en dhr. H. Sleurink (ook piano). Jaap Kwakkel kreeg later privé-lessen orgel van dhr. J. Zwanepol. Na een vergelijkend examen gedaan te hebben voor het G.O.V. werd Jaap Kwakkel aangesteld als organist in de Openhofkerk en de Westerkerk in Kampen. In 1976 werd hij daarnaast ook organist in De Hoeksteen te Swifterbant. Later is hij organist geweest in de Emmauskerk Amersfoort (waar een prachtig Willis orgel staat) en sinds zijn verhuizing naar de Betuwe is Jaap organist in Tricht en Beusichem.  Jaap Kwakkel werkte samen met o.a. Klaas Jan Mulder, gebr. Brouwer,  Renate Heemskerk, Piet Zwart, Sander van Marion en Harry Hamer. Hij is dirigent geweest van verschillende koren waaronder het Interkerkelijk Kerkkoor Dronten, Chr. gem. zangvereniging Terra Nova uit Lelystad, Kinderkoor Lelystad, vrouwenkoor “Marijke” uit Gameren en kerkkoor “Con Amore” uit Nieuwaal. Tegenwoordig is Jaap Kwakkel dirigent van Chr. Gem. Koor “Con Amore” en mannenkoor “Zanglust”, beiden uit Sleeuwijk. Met zijn koren werkt hij mee aan diensten maar geeft ook concerten in verpleeg-/verzorghuizen en in kerken.

Mies de Lannoy

Geboren en getogen  in de Betuwe. Heeft vooropleiding conservatorium  in Utrecht gedaan en volgde zanglessen bij Jos Burcksen en Marianne Blok. Later vervolgde zij lessen bij Hennie Grimijzer  en Joke Anjewierden. Nu volgt zij zanglessen bij Bernadette Ritzen.

Zingt in meerdere koren  zowel solistisch als in koorverband. Volgde zangworkshops in Zuid-Frankrijk bij Chamaret Chantant Masterclasses gevolgd bij Maarten Koningsberger en Charlotte Margiono

Zingt allerlei genres: opera, liederen, oratoria, cantates, requiems , musicals enz. 

Sally Seinen

Mijn “roots” liggen in Engeland waar ik van jongs af aan gezongen heb, eerst in een kerkkoor, daarna als sopraan in het London Orpheus Choir waar ik o.a. voor het eerst Carmina Burana en Mozart’s Requiem in de Royal Albert Hall mocht zingen.

Na een verhuizing naar Nederland – Den Haag, heb ik lange tijd bij het Residentkoor gezongen.  Eenmaal in de Betuwe heb ik bij verschillende koren en kamerkoren, meest recentelijk bij Tutti Frutti in Geldermalsen en kamerkoor Luna in Utrecht gezongen. Ook doe ik regelmatig met de Capella Sint-Maarten o.l.v van Arie Hoek mee. Zangles heb ik voor het eerst bij Joke Anjewierden gevolgd en sinds kort bij Irene Maessen in Zaltbommel.

Beide sopranen zullen worden begeleid bij de navolgende stukken door het Alvipior ensemble:

 1. Lost is my quiet van H. Purcell (duet)
 2. Sheperd, sheperd leave decoying van H. Purcell (duet)
 3. Deh prendi un dolce amplesso van W.A. Mozart (duet)
 4. Ah perdona van W.A. Mozart (duet)
 5. Wishing you were somewhere here again van Andrew Lloyd Webber uit de Phantom of the opera
 6. The hills are alive van Richard Rodgers uit de Sound of Music
 7. The lonely goatherd van Richard Rodgers uit de Sound of Music
 8. Edelweiss van Richard Rodgers uit de Sound of Music

 

West-Betuwe
Ons land, ons erfgoed

© sKCWB 2018. Dit manifest is een productie van: