Vernissage tentoonstelling: De Hanna’s

23-04-2022 tot en met 28-05-2022

Na de succesvolle samenwerking met Reinjan en Els Mulder in 2019 bij de Piet Mulder tentoonstellingsroute, kregen wij van Reinjan onlangs het verzoek om mee te werken aan een tentoonstelling m.b.t. zijn moeder Hanna Mulder-Hulscher. Bij het doorlopen van de schetsboeken van Piet Mulder viel Reinjan en Els op hoeveel tekeningen hun vader gemaakt heeft van hun moeder, Hanna Mulder-Hulscher. Honderden, in al haar dagelijkse hoedanigheden: strijkend, naaiend, platen draaiend, met de poes op schoot, tekenend, dansend, en slapend…
Nu wil het geval dat die moeder van hen tijdens haar leven zeker zo bekend was als hen vader.
Toen ze overleed kreeg ze zelfs een necrologie in de Volkskrant (zie onder), waarin ze ‘een van de bekendste vrouwen in de Betuwe’ werd genoemd.
Dat laatste had ze vooral te danken aan de dans- en balletlessen die ze tussen 1951 en 1988 in Geldermalsen en Zaltbommel gaf, maar de Volkskrant wist ook nog te melden hoe ze al op 12-jarige leeftijd voor een beeldhouwer poseerde, wiens beeld nog altijd in Amsterdam-Noord te bewonderen is. Een levenslang kunstenaars-model was ze dus.
Reden genoeg vonden Reinjan en Els om dit jaar jaar, haar honderdste geboortejaar, iets extra’s te doen ter nagedachtenis van haar, en wel: een boek maken over de vele tekeningen waarop ze is afgebeeld: de ‘Hanna’s’.
Dat boek, Piet Mulder – Hanna, verschijnt in april, kort voor haar honderdste geboortedag, bij De Weideblik uit Varik en Reinjan vertelt daarin onder meer dat het Piet Mulder Archief nu recent naar het RAR is gegaan.
Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe (sKCWB), zal een korte periode een tentoonstelling organiseren ism Reinjan en Els Mulder met als titel de Hanna’s. Deze tentoonstelling is in De Pluk te Geldermalsen en in Huize Buyserd te Tricht.
De tentoonstelling zal lopen van zaterdag 23 april t/m zaterdag 28 mei 2022. Locaties waar de werken van de Hanna’s zijn te zien, zijn De Pluk in Geldermalsen en Huize Buyserd te Tricht.
De vernissage van deze tentoonstelling De Hanna’s en tevens presentatie van het boek: “Hanna” zal plaatsvinden zaterdag 23 april a.s. vanaf 14.00 uur in het koor van de kerk te Tricht.
Voorafgaand is een preview mogelijk van de tentoonstelling in de Pluk (open va 12.00 uur) en na afloop is de preview in Huize Buyserd gepland (vanaf 16.00 uur).
Diverse sprekers, met muzikale omlijsting, zullen deze feestelijke presentatie ondersteunen.
Van deze tentoonstelling verschijnt ook het boekje “Hanna”, dat u nu al kunt reserveren, zodat u verzekerd bent van een exemplaar. De kosten van het boekje zijn € 10,00. Te bestellen via: info@skcwb.nl
Maak desbetreffende bedrag (indien het opgestuurd moet worden incl. € 5,00 verzendkosten) over op NL27RABO 0330229958 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe ovv uw naam, adres en woonplaats en aantal exemplaren.

West-Betuwe
Ons land, ons erfgoed

© sKCWB 2018. Dit manifest is een productie van: