Menu

Agenda

Manifestatie Honderd Jaar Piet Mulder

18-05-2019 tot en met 05-10-2019

In het kader van de 100ste geboortedag van de Betuwse schilder Piet Mulder, organiseert de Stichting sKCWB i.s.m. de erven van Piet Mulder diverse activiteiten ter nagedachtenis aan deze schilder, die vele werken maakte van de omgeving, m.n. Geldermalsen, waar hij heeft gewoond.
Piet Mulder was een van de grote drie schilders, uit de gemeente West Betuwe, naast Reijer Murman en Piet van Anrooy.

De Piet Mulder Kunstroute

Piet Mulder – Schilder van het Betuws Landschap

Klik hier voor het programma boekje

Feestelijke Opening van de Manifestatie Honderd Jaar Piet Mulder

Zaterdag 18 mei 2019

Locatie: De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen

Vernissage Piet Mulder Kunstroute

18 mei start een tentoonstellingsroute Piet Mulder langs tien locaties in de Betuwe. Deelnemende locaties waar werken van Piet Mulder zijn te zien:

  • De Pluk, Geldermalsen
  • Stapel(b)akker, Mariënwaerdt Beesd
  • Gelderlandfabriek, Culemborg
  • Elisabeth Weeshuis, Culemborg
  • Streekmuseum Baron van Brakell, Ommeren
  • Flipje en Streekmuseum, Tiel
  • ’t Veerhuis, Varik
  • Stadskasteel Zaltbommel, Zaltbommel
  • Stroomhuis, Neerijnen
  • Taveerne Fort te Asperen, Aquoy

Bij iedere locatie is een verschillend Piet Mulder thema te zien. Deze tentoonstellingsroute wordt zaterdag 5 oktober afgesloten met een veiling in de Pluk te Geldermalsen. De werken die geveild gaan worden zijn gedurende de gehele periode te zien in een speciaal ingericht gedeelte in de Pluk. Van de te veilen werken komt een aparte veiling brochure. vanaf 18 mei is het mogelijk om te bieden op de te veilen werken, onder couvert.

Tijdens de Culturele zomerweek die van zaterdag 15 juni tot en met zondag 23 juni wordt gehouden, wordt een kleine tentoonstellingsroute toegevoegd. Dit betreft adressen op particulier gebied die dan bezocht kunnen worden.

Zaterdag 15 juni 2019 om 16:00 uur vernissage van de kleine tentoonstellingsroute en tevens opening van de Culturele zomerweek.

Locatie: Huize Buijserd, voormalig gemeentehuis Buurmalsen, Kerkstraat 2 te Tricht.

Bezoek website

3e Culturele zomerweek West Betuwe

15-06-2019 tot en met 23-06-2019

Stichting sKCWB zet een globaal programma op met als onderdelen een avond ism Lingefilm, een avond ism de centrumkerk dmv een mooi concert, een middag voor de ouderen, iets voor de jeugd, etc. Daarnaast kan aangesloten worden bij deze culturele week en wij nemen uw programma dan mee in het programmaboekje dat wordt gemaakt van deze culturele week. U kunt uw activiteiten aanmelden via info@skcwb.nl of bel even met Joke van Vrouwerff, 0620548482.

Bezoek website

Kunst, Cultuur en Curiosa Markt

22-06-2019 tot en met 22-06-2019

Zaterdag 22 juni 2019

Onderdeel van de kunst en cultuurmarkt is ook weer een expositie van plaatselijke kunstenaars bij de winkeliers van Geldermalsen. Dit is een mooie aanvulling op de kunst en cultuurmarkt. Verder wordt tijdens de markt ook een dweilorkesten en korenfestival gehouden. Daarnaast breiden wij de markt uit met Curiosa.

U kunt zich nu al aanmelden voor een kraampje op de kunst, cultuur en curiosa markt van zaterdag 22 juni 2019 op het Marktplein van Geldermalsen. De kramen zijn 4m en bedragen €25,00 per kraam c.q. standplaats.

Ook kunt u zich nu al aanmelden voor het koren- en of dweilorkesten festival. Dat vormt een leuke afwisseling tijdens de markt.

Aanmelden voor een marktkraam c.q. optreden kan via info@skcwb.nl met het ingevulde aanmeldformulier (die u hier kunt downloaden) of bel met Joke van Vrouwerff, 06 20 548482

Bezoek website

West-Betuwe
Ons land, ons erfgoed

© sKCWB 2018. Dit manifest is een productie van: